Sirijske snage ušle u gradove u blizini granice sa Turskom, Erdogan ne odustaje od ofanzive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijske snage ušle u gradove u blizini granice sa Turskom, Erdogan ne odustaje od ofanzive

Snage sirijske vlade ušle su u severni sirijski grad Tabku, javila je sirijska državna novinska agencija Sana, dok je Sirijska opservatorija za ljudska prava izvestila da su snage sirijske vlade ušle u Ain Isu na severu Sirije.

Sana je izvestila da su osim u Tabku i vazdušnu bazu koja nosi isto ime, sirijske trupe ušle u još nekoliko sela u južnim delovima provincije Raka.

Tabka je prethodno bila uporište >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekstremističke Islamske države, preneo je AP.

Sirijska televizija je izvestila o ulaženju snaga sirijske vlade u Ain Isu, a na snimku se mogu videti stanovnici koji pozdravljaju dolazak sirijskih trupa, preneo je Rojters.

Snage sirijske vlade ušle su prethodno i u Tal Tamr, grad na severu zemlje u blizini granice sa Turskom, da bi se, kako je jutros javila sirijska novinska agencija, "suprotstavile turskoj agresiji".

Sirijska agencija Sana je to izvestila u kratkom izveštaju, ne navodeći detalje.

Stanovnici Tal Tamra, koji se nalazi na oko 20 kilometara od granice sa Turskom, pozdravili su dolazak sirijskih snaga, preneo je AP.

U izveštaju se ne navodi iz koje oblasti je sirijska vojska došla u taj grad.

To se dešava nakon što su sirijski Kurdi objavili da će raditi sa centralnom vladom u Damasku na odbijanju turske ofanzive na severu Sirije.

U toj velikoj promeni saveznika, kako prenosi AP, kurdske snage će se razmestiti "rame uz rame" sa vladinim trupama duž sirijske granice.

To je saopšteno nekoliko sati pošto su zvaničnici SAD rekli da će američke trupe napustiti sever Sirije, zbog "haosa koji je izazvala turska ofanziva".

Erdogan: Bitka će se nastaviti sve dok se ne postigne "konačna pobeda"

Turska neće odustati od ofanzive na kurdske borce na severoistoku Sirije, "bez obzira na to šta neko kaže", izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, dodavši da će se bitka nastaviti sve dok se ne postigne "konačna pobeda".

"Odlučni smo da nastavimo operaciju do kraja, ne obraćajući pažnju na pretnje. Apsolutno ćemo završiti posao koji smo započeli. Naša bitka će se nastaviti sve do konačne pobede", rekao je Erdogan tokom govora u Bakuu, preneo je Rojters.

On je, takođe, osudio Evropsku uniju i Arapsku ligu zbog njihovih kritika turske operacije i tražio međunarodna sredstva za planove Ankare za stvaranje "bezbedne zone" na severoistoku Sirije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sana: Sirijske snage već ušle u grad u blizini granice sa Turskom

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2019

DAMASK - Snage sirijske vlade ušle su u Tal Tamr, grad na sjeveru zemlje u blizini granice sa Turskom, da bi se, kako je jutros javila sirijska novinska agencija, "suprotstavile turskoj agresiji".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.