Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska zauzela važno uzvišenje kraj izraelske granice

DAMASK - Sirijska vojska preuzela je prije dva dana kontrolu nad strateški važnom uzvišenju koja gleda na Golansku visoravan pod izraelskom kontrolom.

Vojska je preuzela kontrolu nad brdom Al-Hara drugoga dana ofanzive, čiji je cilj zauzeti i ostale dijelove jugozapadne Sirije koji su u rukama pobunjenika i nalaze se na granici s Izraelom, objavili su državni mediji.

Uzvišenje Al-Hara, na kojoj je bio postavljen protivvazdušni radar, pala je u ruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pobunjenika u oktobru 2014. Mediji su objavili snimku nakon oslobođenja.

Dva dana prije osvajanja, Al-Haru su žestoko bombardovale ruska i sirijska vojska, dok se sirijska vojska približavala izraelskoj granici prethodno zauzevši veći dio pokrajine Dere na istoku zemlje.

Izrael je saopštio da ne namjerava ometati ofanzivu sirijskih vojnih snaga.

(index.hr)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.