Sirijska vojska zauzela strateški grad u Latakiji

Izvor: B92, 12.Jan.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska zauzela strateški grad u Latakiji

Damask -- Sirijska vojska i savezničke snage zauzela su strateški grad Salmu u provinciji Latakija, isteravši iz njega pobunjeničke snage.

Vojska je uz podršku provladinih Nacionalnih odbrambenih snaga, takođe zauzela brda oko grada a zatim je počela da čisti područje od mina i eksplozivnih naprava koje su "terorističke grupe ostavile u zgradama, na ulicama i trgovima."

Ovo predstavlja važnu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa sirijsku vojsku koja je u poslednje vreme bila u pat poziciji sa pobunjeničkim snagama.

Salma je od 2012. godine bila glavno uporište opozicionih grupa u Latakiji. Opozicione snage uključujući Al Nusra Front povezan sa Al Kaidom uglavnom se nalaze u severnim i sevoistočnim podrčijima provincije, a provladine snage su proteklih meseci krenule u snažnu ofanzivu da povrate to oblasti upz pomoć Hezbolaha koji podržava Iran i ruskih vazdušnih napada.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, Rusija je izvela više od 120 vazdušnih udara za 48 sati kako bi podržala sirijsku armiju u ofanzivi na Salmu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.