Sirijska vojska uz pomoć Rusije zauzela naftna polja

Izvor: RTS, 15.Jul.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska uz pomoć Rusije zauzela naftna polja

Nekoliko naftnih polja u provinciji Raka, na istoku Sirije, koje je pod kontrolom držala Islamska država, zauzela je sirijska vojska, javlja "Rojters".
Kako je prenela državna televizija Ikbarija, sirijska vojska preuzela je kontrolu nad naftnim poljima Vahab, el Fahd, Dbajsan, El Ksir, Abu el Katat i Abu Kataš, kao i još nekoliko sela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pustinjskom području na jugozapadu provincije Raka, prenosi Rojters.

"Ovi najnoviji uspesi sirijske vojske jačaju njen pritisak na teritoriju pod kontrolom Islamske države koja se proteže od istoka provincija Hama i Homs, do oboda provincija Raka i Deir ez Zor", saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Pretpostavlja se da je sledeći cilj sirijske armije da zauzme Suhnu, grad koji joj otvara put ka provinciji Deir ez Zor, na granici sa Irakom, a koji bi, u slučaju da Raka padne, mogla biti poslednji veći bastion ID u Siriji.
Sirijska vojska i njeni saveznici su objavili da su poslednjih nekoliko dana imali uspehe u pustinjskim krajevima severoistočno od Palmire, što ju je, sa najnovijim zauzimanjem naftnih polja, dovelo skoro 18 kilometara od Suhne, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirija: Vojska zauzela nekoliko naftnih polja

Izvor: Blic, 16.Jul.2017, 00:36

Sirijska vojska je uz snažnu podršku ruskih udara iz vazduha zauzela nekoliko naftnih izvora na jugozapadu provincije Raka koja su bila pod kontrolom Islamske države...Državni sirijski mediji preneli su izjavu vojnog izvora koji je rekao da je vojska preuzela kontrolu nad naftnim poljima Vahab, Al...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.