Sirijska vojska ubila trogodišnjaka

Izvor: B92, 27.Jul.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska ubila trogodišnjaka

Aman -- Sirijske trupe ubile su trogodišnje dete kada su otvorile vatru na grupu civila koja je bežala iz Sirije u susedni Jordan, izjavili su jordanski zvaničnici.

Zajed Hamad, predsednik Jordanskog humanitarnog fonda Kitab val Suna, koji obezbeđuje pomoć za oko 50.000 sirijskih izbeglica, izjavio je da je jordanski vojnik koji je pokušao da pomogne civilima ranjen sinoć, ali je tu informaciju negirao ministar informisanja Samih Majatah.

"Na grupu sirijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbeglica je pucano dok su pokušavali da pređu granicu i tada je ubijeno jedno dete", izjavio je Majatah za AFP.

On je rekao da su jordanski vojnici pokušali da ih zaštite kada su prešli granicu i dodao da je jordanska vojska uzvratila na vatru sirijske vojske, omogućavajući izbeglicama da pređu granicu.

Hamad je rekao da je dete pogođeno u vrat i nogu i da je preminulo pre nego što je prebačeno u bolnicu.

U Jordanu se nalazi više od 140.000 sirijskih izbeglica.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.