Sirijska vojska tvrdi da su u izraelskom napadu poginula dva vojnika

Izvor: VOA, 07.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska tvrdi da su u izraelskom napadu poginula dva vojnika

Sirijska armija saopštila je da su u napadu izraelskih borbenih aviona na pozicije sirisje vojske rano u četvrak, u blizini grada Masjaf, ubijena dva vojnika i da je počinjena materijalna šteta. U saopštenju vojske se kaže da su izraelske snage ispalile rakete iz libanskog vazdušnog prostora. Masjaf je u oblasti Hama, u blizini Sredozemnog mora, oko 40 kilometara severno od sirijsko-libanske granice. Vojska je upozorila na "opasne reprekusije ove agresivne akcije po bezbednost i stabilnost u regionu". Izraelska vojska nije komentarisala navodni napad, što je bilo uobičajeno ponašanje i slične napade tokom konflikta u Siriji. Izraelski zvaničnici su, ipak, potvrdili ranije da udari unutar Sirije za cilj imaju isporuke oružja za koje se veruje da su namenjene militantnog grubi Hezbolah, stacioniranoj u Libanu. Snage Hezbolaha bore se u Siriji na strani snaga predsednika Bašara al Asada. Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda borbe u Siriji, saopštila je da je napad pogodio znacačaj razvojni centar i obližnji kamp u kome su stacionirane rakete zemlja-zemlja. Sjedinjene Države optužule su Siriju da koristi istraživačke centre u oblasti kako bi razvila i proizvela hemijsko oružje, što sirijska vlada negira.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Predsednik Izraela: Izrael obavezan da odgovori na naoužavanje Hezbolaha

Izvor: Beta, 07.Sep.2017

Rivlin je to rekao na sastanku u Nemačkoj samo nekoliko sati nakon upozorenja Sirije na "ozbiljne posledice" navodnog izraelskog bombardovanja naučnog centra kraj Hame, gde se razvija nuklearno, biološko, hemijsko oružje i raketna tehnologija, kako tvrdi izraelska strana.Sirijska vojska je saopštila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.