Sirijska vojska preuzela kontrolu nad predgrađem Damaska

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska preuzela kontrolu nad predgrađem Damaska

Sirijska vojska preuzela je danas kontrolu nad strateški važnim predgrađem na istočnom obodu Damaska, prenela je sirijska državna televizija.

Opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je navela da pobunjenici kontrolišu delove naselja Kabun, koje sa naseljima Barze i Džobar formira luk koji razdvaja severni od istočnog oboda Damaska.

Sirijski mediji javljaju da je vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << preuzela naselje Kabun, dok traje evakuacija naselja koja su pod opsadom.

Ako navodi budu potvrđeni, time će bezbednosni pojas vlade oko glavnog grada Sirije biti unapređen, ocenila je agencija AP.

Pobunjenici su kontrolisali brojna naselja u predgrađu Damaska od početka pobune.

Evakuacija više stotina građana iz naselja Barze i Tišrin počela je prošle nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.