Sirijska vojska po prvi put za sedam godina oslobodila glavnu magistralu Damaska

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska po prvi put za sedam godina oslobodila glavnu magistralu Damaska

Sirijske trupe deblokirale su glavni magistralni put koji povezuje Damask sa glavnim provincijama Sirijske Arapske Republike, prema saopštenju komande sirijske vojske, prenose RIA Novosti.

Glavni put bio je blokiran sedam godina nakon što su teroristi zauzeli Istočnu Gutu. Tokom krize, do većine provincija iz Damaska se moglo doći samo obilaznicama.

"Ovaj uspeh (oslobađanje Istočne Gute) je obezbedio otvaranje glavnih transportnih ruta između Damaska i centralnog i severnog regiona, obale i kroz pustinju do granice sa Irakom" - navodi se u saopštenju.

Danas je i poslednja grupa militanata izašla sa juga Istočne Gute iz gradova Džobar, Zamalke, Ejn-Terma i Erbin.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska vojska oslobodila sve gradove Istočne Gute

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Mar.2018

DAMASK - Komanda sirijske vojske je saopštila da su oslobođeni svi gradovi i naseljena mjesta Istočne Gute...Sirijske vladine snage, uz podršku saveznika, oslobodile su sva naseljena mjesta u Istočnoj Guti, predgrađu Damaska, navodi se u zvaničnom saopštenju komande vojske Sirije..."Nakon niza...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.