Sirijska vojska odbila napad terorista na severno predgrađe Latakije

Izvor: Vostok.rs, 07.Avg.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska odbila napad terorista na severno predgrađe Latakije

Sirijska vojska je odbila napad terorista na severno predgrađe Latakije, saopštio je za RIA Novosti izvor u sirijskoj vojsci.


„Militanti Nusra fronta su rano jutros napali punkt sirijske vojske u naselju Sarafu na severu predgrađa Latakije na sirijsko-turskoj granici“, izjavio je sirijski komandir.


On je dodao da su militanti uspeli da zauzmu punkt i drže ga nekoliko sati, nakon čega ga je vojska povratila. Među napadačima ima poginulih i ranjenih.


Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Sirije, samo u protekla 24 časa u toj zemlji je otvorena vatra 14 puta: u Latakiji pet i u Alepu sedam. Osim toga, turski posmatrači su zabeležili dva slučaja otvaranja vatre u provinciji Idlib.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.