Sirijska vojska oborila izraelski vojni avion

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska oborila izraelski vojni avion

Izraelski borbeni avion F-16 srušen je u protuzračnoj paljbi sirijske vojske nakon izvođenja ofanzive protiv iranskih ciljeva u Siriji, saopćila je izraelska vojska. Dva pilota ove letjelice iskočila su s padobranima prije samog pada na sjeveru Izraela i prevezeni su u bolnicu. Kako izvještava BBC, vjeruje se da je ovo prvi put da je Izrael izgubio avion u sirijskom konfliktu. Ovaj incident se dogodio kada je Izrael izvodio napade kao odgovor na lansiranje iranske bespilotne...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BRUTALAN ODGOVOR IZRAELA: Najveća akcija u Siriji od 1982. godine

Izvor: Kurir, 11.Feb.2018, 00:00

Izraelska vojska je nanijela veliku štetu sirijskoj protivvazdušnoj odbrani nakon što je izraelski vojni avion oboren u akciji nad Sirijom, prenose agencije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.