Sirijska vojska nastavlja sa uništavanjem terorista

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska nastavlja sa uništavanjem terorista

U istočnom delu provincije Idlib, sirijske snage i jedinice narodne samoodbrane započele su operaciju protiv terorista Nusra fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Opkoljena grupa terorista broji više od 1.500 ljudi. Ministarstvo navodi da su oni naoružani tenkovima, pešadijskim borbenim vozilima, terenskom artiljerijom i minobacačima.

Velika ofanziva u provinciji Idlibu počela je početkom januara. Tokom proteklog dana odredi sirijske vojske pod komandom generala Hasana Suhela probili su se šest kilometara na sever od aerodroma Abu Duhur, koji je bio pod kontrolom terorista skoro dve i po godine. Od terorista je oslobođeno već 24 naselja.

Od Abu Duhura do grada Idliba, glavnog uporišta Nusra fronta, ostaje manje od 40 kilometara.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.