Sirijska opozicija učestvuje u pregovorima

Izvor: B92, 11.Mar.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija učestvuje u pregovorima

Bejrut -- Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet, koji čine ključne grupe sirijske opozicije, saopštio je da će učestvovati u indirektnim pregovorima sa režimom.

Komitet će učestvovati u pregovorima pod okriljem UN, u nastojanju da se priključi međunarodnim naporima s ciljem da se prekine prolivanje krvi i pronađe političko rešenje konflikta u Siriji, navodi se u saopštenju koje je danas dostavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medijima.

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je danas da će pregovori počceti 14. marta.

Komitet za pregovore saopštio je da će se koncentrisati na formiranje prelazne vlade u kojoj za sadšnjeg sirijskog predsednika Bašara al Asada nema mesta.

Koordinator Komiteta Rijad Hidžab rekao je da je njegova delegacija spremna da iskoristi svaku priliku da bi ublažila patnje sirijskog naroda.

Više od 270.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji u martu 2011. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijska opozicija učestvuje u pregovorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2016

Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet, koji čine ključne grupe sirijske opozicije, saopštio je danas da će od ponedeljka u Ženevi učestvovati u indirektnim pregovorima sa sirijskim režimom...Komitet će učestvovati u pregovorima pod okriljem Ujedinjenih nacija, u nastojanju da se priključi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.