Sirijska opozicija traži prelaznu vladu

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija traži prelaznu vladu

Šef delegacije sirijske opozicije na pregovorima u Ženevi Asad Al-Zubi rekao je danas da opozicija želi da u Siriji bude obrazovano "tranziciono vladajuće telo s izvršnim ovlašćenjima".

Al-Zubi je posle sastanak sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Stafanom de Misturom rekao novinarima da je opozicija i dalje posvećena ciljevima ustanka protiv vladavine predsednika Bašara Asada.

On je rekao da su prvi ubijeni u ratu u Siriji nastradali tokom mirnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protesta protiv Asada pre pet godina. Pet ljudi su ubile vladine snaga u gradu Dara 18. marta 2011.

Al-Zubi je rekao da se nada da će do šestogodišnjice početaka sukoba "Sirija preći sa uništavanja na obnovu".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sirijska opozicija traži prelaznu vladu

Izvor: RTS, 18.Mar.2016

. Šef delegacije sirijske opozicije na pregovorima u Ženevi Asad Al-Zubi rekao je da opozicija želi da u Siriji bude obrazovano "tranziciono vladajuće telo s izvršnim ovlašćenjima".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.