Sirijska opozicija postigla sporazum sa predstavnicima Rusije o primirju u provinciji Deraa

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija postigla sporazum sa predstavnicima Rusije o primirju u provinciji Deraa

Sirijska opozicija postigla je sporazum s predstavnicima Rusije o primirju u južnoj provinciji Deraa, borci će predati teško naoružanje i biti prevezeni u Idlib, saopštio je šef Informacionog centra Operativnog štaba opozicije na jugu Sirije Abu Šima.

„Postignut je dogovor o povlačenju u Idlib onih koji ne žele da ostanu na jugu i postepenoj predaji teškog naoružanja. Predaja će početi danas nakon konačnog završetka pregovora. Postignut je dogovor o hitnom prekidu vatre“, rekao je Šima. 


On je dodao da je u sporazum uneta i tačka o povlačenju sirijskih vojnika iz četiri sela, u kojima će ostati samo ruska vojna policija. 


Prema njegovim rečima, sirijska vojska preuzeće kontrolu nad prelazom Nasibom na granici s Jordanom, ali uz nadzor ruske strane, u skladu sa zahtevom Jordana.


Opozicionar je dodao da sporazum za sada važi samo za provinciju Deru.


„Posle konačne potvrde on će biti ponuđen i provinciji Kunejtri“, naveo je Šima.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor između vlade i pobunjenika na jugu Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2018

Sirijska vlada i pobunjenici postigli su danas dogovor na jugu zemlje, koji predviđa uvođenje primirja i evakuisanje ka severnozapadnoj provinciji Idlib boraca koji neće da prihvate sporazum, javila je sirijska agencija Sana..."Sporazum je postignut između sirijske vlade i terorističkih grupa",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.