Sirijska armija na stigla na 8 kilometara od granice sa Turskom

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija na stigla na 8 kilometara od granice sa Turskom

08.02.2016. -

Sirijska armija – koja već danima uspešno napreduje – stigla je na severu provincije Latakija na samo 8 kilometara od grance sa Turskom.

Kako javlja državna agencija SANA, vladine snage su oslobodile od terorista gradić El-Bašura iz kojeg su „ostaci razbijenih terorističkih bandi pobegli prema Turskoj“.

Nešto ranije, Sirijska armija je povratila kontrolu nad naseljem Alia i strateški važnom kotom  454 koja je severno od njega. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

Sa ova dva uspeha – sasvim se primakla granici sa Turskom. A to je uspeh koji će imati uticaj na ceo dalji tok rata. Barem na severozapadu Sirije.

Ovi uspesi sirijske armije naročito bole Ankaru jer poraze trpe teorističke grupacije koje su pod direktnom kontrolom Turske i njenih tajnih službi.

Rat u Siriji, inače, postaje, sve žešći i sve krvaviji.

Nalet sirijske armije tako brz i uspešan da su preživeli „nusrovci“ panično bežali, ostavivši iza sebe i mnoštvo svojih mrtvih.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska vojska napreduje ka granici s Turskom

Izvor: Beta, 08.Feb.2016

Sirijska vojska preuzela je danas kontrolu nad jednim selom severno od Alepa, čime su se trupe približile granici s Turskom, saopštili su sirijska vlada i opozicioni aktivisti.Vojska je zauzela selo Kfin "pošto je proterala poslednju grupu terorista u tom mestu", prenela je sirijska državna agencija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.