Sirijci pokušali da hakuju vodovod u Izraelu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijci pokušali da hakuju vodovod u Izraelu

Izraelski stručnjak za bezbednost izjavio je da su sirijski hakeri pokušali da upadnu u kompjuterski sistem vodovoda u gradu Haifa na severu Izraela.

Foto: Ilustracija

Jitžak Ben Jisrael, bivši izraelski savetnik za sajber bezbednost, izjavio je na predavanju u južnom gradu Biršeba da je grupa "Sirijska elektronska vojska" izvela neuspešan napad pre dve sedmice.

 

Pokušaj napada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << usledio je odmah pošto je Izrael bombardovao vojni kompleks blizu Damaska. Izrael nije zvanično komentarisao napad, ali su neimenovani zvaničnici rekli da su pogođene iranske rakete namenjene libanskom Hezbolahu, sirijskom savezniku i izraelskom neprijatelju.

 

Sirija je tada saopštila da će ostaviti otvorenim sve mogućnosti za odgovor na napad.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.