Izvor: Luftika.rs, 01.Dec.2020, 09:18

Sirijac organizovao skupljanje novca za Aniku, a priključili se migranti iz svih prihvatnih centara u Srbiji

Jednog mladića iz Sirije, koji je silom prilika ostao “zaglavljen” u Srbiji već šest meseci, zainteresovali su zeleni bilbordi sa slikama dece. Bilbordi na kojima niko ne želi i niko ne treba da se nađe, bilbordi za sakupljanje novca za lečenje dece u inostranstvu.
Kada je shvatio o čemu se radi, preveo je tekst o maloj Aniki Manić i organizovao sakupljanje novca u prihvatnom centru za migrante u Somboru.
Državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka i Afrike koji se trenutno nalaze u prihvatnim centrima u Somboru, Kikindi, Krnjači i Obrenovcu, počeli su da prikupljaju novac za lečenje obolele dece iz Srbije.
“Anika je devojčica iz Srbije koja boluje od retke bolesti. Kako bi se izlečila, Aniki je potreban lek koji košta neverovatnih 2,1 milion evra. Građani Srbije već tri meseca prikupljaju pare kako bi pomogli Aniki da preživi. Ostalo joj je još malo vremena da primi lek. Ovim putem pozivam vas da se organizujemo i damo naš skromni doprinos, da se priključimo akciji građana Srbije u prikupljanju sredstava za lek. U centru postoji kutija u kojoj ćemo prikupljati pare i na kraju ih uplatiti u pošti na Anikin račun, a uplatnicu okačiti na oglasnu tablu. Takođe, svako ko ima srpsku karticu može da pošalje SMS poruku: upišimo 858 i pošaljimo SMS na broj 3030”, tekst je koji je na arapskom jeziku ispisao Kasim, jedan od privremenih stanara Prihvatnog centra u Somboru, gde borave uglavnom migranti poreklom iz Sirije.
Isti tekst preveli su i na farsi, dodajući mu podatke za još dvoje dece kojima je potrebna pomoć – Minju i Olivera.
Prvu prikupljenu sumu od blizu šezdeset hiljada dinara uplatili su u lokalnoj pošti za lečenje Anike Manić, devojčice iz Srbije obolele od spinalne mišićne atrofije, kojoj je potreban lek vredan 2,1 milion evra, piše N1.
“U poslednje vreme viđao sam puno zelenih plakata te dece, na društvenim mrežama prijatelja iz Srbije i po bilbordima u Beogradu. Pitao sam upravnika kampa može li da mi objasni o čemu se radi. Čim sam čuo priču, pitao sam da li mi možemo da se organizujemo i priključimo akciji. Znam da nije puno, ali koliko sam razumeo, ljudi šalju SMS-ove preko kojih se sakupljaju pare za lečenje. Boravim u Srbiji već šest meseci, zaista sam zahvalan na svemu. Iako ne želimo da ostanemo ovde, zašto se ne bismo priključili akciji građana Srbije? Pričao sam sa ostalim zemljacima i svi su bili za”, priča Kaisim Muhamed, Sirijac sa privremenom adresom u Somboru.
Objašnjava da su nakon tri dana prikupljanja sredstava otišli u poštu noseći Anikin poster i zamolili službenika da uplati novac na njen račun.
Kasim je sa prijateljima pozvao i ljude u drugim prihvatnim centrima da se pridruže akciji i za sada, kaže, ima informaciju da su se odazvali u kampu u Kikindi, Krnjači i Obrenovcu, gde se pomoć prikuplja za Minju i Olivera.
“To me jako raduje. Voleo bih da se cela suma brzo skupi i da deca dobiju šansu za život”, navodi Kasim.
Ova pašteta vredi 70.000 dinara i cena raste iz minuta u minut. Kupite je i pomozite obolelom mladiću

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.