Sirija spremna uspostaviti neposredni dijalog sa Turskom

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2012, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija spremna uspostaviti neposredni dijalog sa Turskom

13.10.2012. -

Damask je spreman za direktne razgovore sa Turskom, da bi se stišale tenzije između dve zemlje, saopštilo je u subotu sirijsko Ministarstvo inostranih poslova. Početkom oktobra je došlo do pogoršanja odnosa između Sirije i Turske - nakon što su na turskom okrugu Akčakale pale, ispaljene sa susedne teritorije, artiljerijske granate, od kojih je poginulo pet osoba, a 11 ranjeno. U odgovoru na incident, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Turski parlament je 4. oktobra odobrio vladi jednogodišnji mandat za prekogranične vojne operacije, uključujući i one u Siriji. Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je izjavio 10. oktobra, da je neophodno uspostaviti direktan dijalog, kako bi se rešila situacija.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska će preduzeti "mere" u slučaju da Sirija povredi granični prostor

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2012, 11:34

14.10.2012. -..Ankara će preduzeti sve neophodne mere u slučaju povrede turske granice, izjavio je u subotu ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu, komentarišući tenzije u odnosima sa susednom Sirijom. Nešto ranije u subotu, objavljeno je da je Damask pristao da stvori zajedničku sirijsko-tursku...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.