Sirija prikupila dokumente koji potvrđuju zločine terorista protiv sirijskog naroda

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2017, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija prikupila dokumente koji potvrđuju zločine terorista protiv sirijskog naroda

Ministarstvo pravde Sirije prikupilo je dokumente koji potvrđuju zločine terorista protiv sirijskog naroda i sirijske države. Autentičnost dokumenata potvrdili su lekari sudske medicine i nezavisne sudske komisije, izjavio je sirijski ministar pravde Nadžim el Ahmed.

Sirija ima na desetine dokumenata koji potvrđuju zločine na njenoj teritoriji. Biće pokrenute tužbe pred lokalnim, regionalnim ili međunarodnim sudovima protiv osoba, kao i arapskih i drugih država koje su počinile terorističke zločine u Siriji“, rekao je El Ahmed.

Što se tiče sirijskih sudova, prema njegovim rečima, „teroristički zločini se vode kao kriminalni“. Ministar je istakao da je od početka rata „predsednik Sirije Bašar el Asad usvojio nekoliko uredbi o amnestiji, kojima je obuhvaćeno na hiljade ljudi“.

„Oni su mogli da se vrate normalnom životu, poslu ili studijama. Mnogi su se pridružili sirijskoj vojsci. Broj amnestiranih za 2016. godinu iznosi 4.746 osoba. Trenutno se radi na pomirenju sukobljenih strana na lokalnom nivou, kako bi u čitavoj Siriji ponovo vladale bezbednosti i stabilnost“, dodao je El Ahmed.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.