Sirija predala UN snimak na kojem pobunjenici pripremaju napad na skladište hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 18.Apr.2014, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija predala UN snimak na kojem pobunjenici pripremaju napad na skladište hemijskog oružja

18.04.2014. -

Stalni predstavnik Sirije u UN, Bašar Džafari predao je sekretarijatu organizacije i Savetu bezbednosti snimak na kojem pobunjenici pripremaju napad na skladište hemijskog oružja u Homsu.

Na snimku se vidi kako se priprema kamion sa eksplozivom i trening bombaša samoubice, saopštili su mediji.

Takođe je UN predat snimak pregovora terorista koji su raspravljali napad na hemijsko oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u predgrađu Damaska, Džobri.

Džafari je izjavio da se u svim ovim incidentima mogu naći tragovi pomoći pokrovitelja pobunjenika sirijske opozicije – Saudijske Arabije, Katara, Turske i zapadnih zemalja. On je takođe izjavio da su se kod ekstremista pojaviili američki prenosivi, protivtenkovski, raketni kompleksi BGM-71 «Tow».

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.