Sirija negirala saopštenja o prebacivanju aviona blizu ruske baze

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija negirala saopštenja o prebacivanju aviona blizu ruske baze

Predstavnici Ratnog vazduhoplovstva Sirije negirali su medijska saopštenja o prebacivanju svojih aviona blizu ruske baze Hmejmim.

Izvor je izjavio da je jedan broj aviona zaista prebačen, ali da se radi o planskoj rotaciji ili jačanju grupa koje učestvuju u operacijama u provinciji Hama. Tvrdnje da se premešta veliki deo vazdušnih snaga, prema rečima neimenovanog predstavnika Ratnog vazduhoplovstva, ne odgovaraju stvarnosti.

Ranije su mediji objavili da je došlo do prebacivanja sirijske borbene avijacije sa ciljem zaštite od mogućih novih američkih udara. Govorilo se o većem broju aviona, ako ne i o celoj avijaciji.

Televizija Si-En-En, pozivajući se na neimenovane vojne izvore u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je da su sirijske vlasti premestile su svoje ratne avione bliže ruskoj vojnoj bazi „Hmejmim“ u nadi da će ih time zaštititi od napada koalicije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.