Sirija, među kidnapovanim civilima 16 dece

Izvor: RTS, 25.Avg.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija, među kidnapovanim civilima 16 dece

Od 30 civila koje je Islamska država kidnapovala pre mesec dana na jugu Sirije, najmanje 16 su deca, saopštio je "Hjuman rajts voč".
Organizacija za ljudska prava "Hjuman rajts voč" smatra da teroristi koriste otete ljude u pregovorima sa sirijskom vladom i Rusijom, prenosi AP.
Sirijska vlada trenutno vodi ofanzivu protiv Islamske države u južnoj pokrajini Svejidi i na područjima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u okolini Damaska.
Žitelji područja oko Damaska formirali su pregovarački komitet u pokušaju da povrate svoje bližnje, navodi AP.
Više od 30 ljudi oteto je prilikom napada pripadnika tzv. Islamske države na sela u pokrajini Sveida 25. jula.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRW: Ekstremisti ID kidnapovali najmanje 16 dece

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2018

Među 30 civila koje su kidnapovali ekstremisti Islamske države na jugu Sirije pre mesec dana, najmanje je 16 dece, saopštila je međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (Human Rights Watch - HRW)...HRW navodi da ekstremisti koriste kidnapovane osobe za pregovore sa sirijskom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.