Sirija i Iran odgovorili: Smežne tvrdnje i laži Izraela

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija i Iran odgovorili: Smežne tvrdnje i laži Izraela

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je kao "smešne" navode da je Izrael presreo iranski dron, lansiran iz Sirije, javlja iranska državna televizija.

- Izveštaji o obaranju izraelskog drona, koji je nadletao Izrael, kao i umešanost Irana u napadu na izraelski avion, tako su smešni... Iran samo pruža vojne savete Siriji - prenela je televizija pozivajući se portparola Ministarstva spoljnih poslova Bahrama Gasemija, navodi Rojters.

Portparol izraelske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojske Džonatan Konrikus prethodno je rekao da se Iran "igra vatrom", jer je ušao dronom u vazdušni prostor Izraela, te je upozorio Iran da će platiti visoku cenu.

On je rekao da je bespilotna letilica koju je Izrael oborio bila "na vojnoj misiji" tvrdeći da su je "poslale i njome upravljale iranske vojne snage".

Konrikus navodi da je Izrael u odgovoru na to uništio mesto s kojeg je lansirana bespilotna letilica u centralnoj Siriji.

Sirijska vojska i njeni saveznici porekli su danas da je bespilotna letelica koju je Izrael jutros oborio povredila izraelski vazdušni prostor, dodavši da je bila u regularnoj misiji prikupljanja obaveštajnih podataka o ekstremistima Islamske države.

U saopštenju Centralnog vojnog medija, povezanog sa sirijskom vojskom, napad Izraela koji je usledio u provinciji Homs u centralnom delu Sirije je označen kao "teroristički akt", uz upozorenje na teške i ozbiljne posledice, preneo je Asošiejted pres.

Takođe je navedeno da su izraelski avioni ciljali bazu dronova čija je misija da sakuplja obaveštenja o Islamskoj državi u tom podrčju.

Navedeno je i da je ona pogođena dok su dronovi bili u regularnoj misiji u pustinji u provinciji Homs i da je "laž i pogrešno" reći da je dron ušao u izraelski vazdušni prostor.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestoka reakcija Moskve na izraelske napade

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2018

Moskva smatra da je neprihvatljivo stvaranje pretnje za život i bezbednost ruskih vojnika u Siriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, komentarišući napade izraelske vojske u Siriji...- Apsolutno je neprihvatljivo stvaranje pretnji za život i bezbednost ruskih vojnika koji se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Novi sukobi na liniji Sirija - Izrael - Iran

Izvor: VOA, 10.Feb.2018

Sirijski državni mediji prenose da je ta zemlja odgovorila na “novu agresiju Izraela”, koji je izveo napade u centralnom delu Sirije. Portparol izraelskih odbrambenih snaga je na Tviteru napisao da je “Izrael gađao mnogobrojne sirijske I iranske mete u Siriji, kao odgovor na agresiju Irana”....

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.