Sirija: Za sedam dana ubijena 123 civila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Za sedam dana ubijena 123 civila

Tokom posljednjih sedam dana u vazdušnim udarima na području Alepa pod kontrolom pobunjenika, ubijeno je 123 civila, među kojima 18 djece, saopštila je danas "Sirijska opservatorija za ljudska prava".

U saopštenju "Opservatorije" sa sjedištem u Velikoj Britaniji navodi se da su snage pobunjenika u istom periodu granatirale dijelove grada pod kontrolom vladinih snaga i ubile 71 civila, uključujući 13 djece. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Grupa za praćenje sukoba u Siriji objavila je da su vladine snage granatirale dijelove Alepa koje ne kontrolišu, te tom prilikom ubile još osam civila, među kojima je bilo troje djece.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Alepu za sedam dana ubijeno 200 civila, među kojima je 31 dete

Izvor: Blic, 29.Apr.2016

U vazdušnim udarima na oblasti severnog sirijskog grada Alepa, koje se nalaze pod kontrolom pobunjenika, u poslednjih sedam dana ubijena su 123 civila, među kojima 18 dece, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava...Kako tvrde iz Opservatorije, u istom periodu u granatiranju oblasti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.