Sirija: Vazdušni napad Izraela na područje Damaska

Izvor: B92, 25.Nov.2020, 07:21

Sirija: Vazdušni napad Izraela na područje Damaska

Damask -- Sirijska vojska saopštila je da je u vazdušnim napadima Izraela pogođeno područje u južnom predgrađu Damaska.

Vojni dezerteri tvrde da u gađanom području postoji snažno iransko vojno prisustvo.

U saopštenju sirijske vojske navodi se da je Izrael izvršio napad s Golanske visoravni, ali se ističe da je pričinjena samo materijalna šteta.

Rojters ističe da je to drugi takav napad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u roku od nedelju dana.

Prema navodima vojnih dezertera, meta je bila vojna baza u blizini sirijskog dela Golanske visoravni, duž granice sa Izraelom, koja je i ranije bila na udaru.

Izrael je u sredu prošle nedelje pokrenuo vazdušne napade protiv, kako je naveo, širokog spektra sirijskih i iranskih meta u Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijska vojska izvijestila o izraelskim napadima na južni Damask

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2020

Sirijska vojska saopćila je da je Izrael započeo zračne napade na područje u južnom predgrađu Damaska, uzrokujući samo materijalnu štetu, izvijestili su sirijski državni mediji. Izvještaj objavljen u srijedu, 25. novembra, u kojem se citira neidentificirani vojni dužnosnik, kaže da su ratni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.