Sirija: U vazdušnim udarima ubijeno 32 džihadista IS

Izvor: Blic, 06.Dec.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U vazdušnim udarima ubijeno 32 džihadista IS

Najmanje 32 pripadnika Islamske države ubijena su danas u napadu vazdušnih snaga koalicije koju predvode SAD, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Meta vazdušnih udara bilo je uporište IS u provinciji Raka, navodi Opservatorija, prenosi AFP.

U seriji napada severno, istočno i jugoistočno od Rake takodje je ranjeno više od 40 džihadista Islamske države.

Američke vazduhoplovne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snage su ispalile više od 20.000 projektila i bombi od početka vojne kampanje protiv Islamske države pre 15 meseci, saopštili su ranije danas američki zvaničnici.

Vazduhoplovne snage sada "troše municiju brže nego što možemo da je nadoknadimo", navodi se u saopštenju načelnika vazduhoplovnih snaga SAD, generala Marka Velša.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 30 džihadista poginulo u bombardovanju Sirije

Izvor: Beta, 06.Dec.2015

Više od 30 džihadista iz Islamske države poginulo je danas u bombardovanju područja Rake na severu Sirije, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava."Vojni avioni, verovatno medjunarodne koalicije koju predvode SAD, bombardovali su Raku gde je poginulo više od 30 džihadista...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.