Sirija: U sukobima ubijeno 400 dece

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U sukobima ubijeno 400 dece

Najmanje 400 dece je ubijeno u 11-mesečnom nasilju u Siriji i gotovo isti broj se nalazi u zatvorima, saopštio je danas Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF).

"Do kraja januara 400 dece je ubijeno, a više od 400 je pritvoreno. Postoje izveštaji da su deca proizvoljno uhapšena, mučena i seksualno zlostavljana dok su bila u pritvoru", rekla je portparolka UNICEF-a Mariksi Merkado novinarima.

Ministarstvo ekonomije kažnjeno sa 200.000 dinara
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Hapšenje u "Frontu": Lekari za nezakoniti abortus uzeli 600 evra!

Merkado je dodala da su podaci o deci u Siriji dobijeni od sirijskih grupa za ljudska prava, koje "UNICEF smatra da su kredibilni", prenela je agencija AFP.

S druge strane sirijska vlada danas je najavila čevrti juriš u centralnosirijskoj provinciji Homs u pokušaju da oslobodi region od "naoružanih terorističkih bandi".

"Operacije protiv terorističkih grupa biće nastavljene sve dok se sigurnost i red ponovo ne uspostave u svim naseljima Homsa i njegovoj okolini i dok se ne savladaju sve naoružane osobe koje terorišu građane i prete njihovom životu", saopštilo je sirijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenela je novinska agencija SANA.

Vlada predsednika Bašara al Asada i ranije je optuživala "terorističke grupe" da su počinile zločine u pokrajini i istoimenom gradu Homs u poslednjih nekoliko nedelja u kojima je, kako su naveli, ubijeno na stotine ljudi, prenela je francuska agencija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

NAJMANJE 400 MALIŠANA STRADALO U NASILJU U SIRIJI

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012

ŽENEVA/DAMASK - Najmanje 400 dece je ubijeno u 11-mesečnom nasilju u Siriji i gotovo isti broj se nalazi u zatvorima, saopštio je Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF)...ŽENEVA/DAMASK - Najmanje 400 dece je ubijeno u 11-mesečnom nasilju u Siriji i gotovo isti broj se nalazi u zatvorima, saopštio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.