Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U borbama poginulo 47 osoba

U žestokim sukobima između sirijskih pobunjenika i džihadista iz "Islamske države" oko strateški veoma važnog grada Maree, poginulo je 47 osoba, saopštila je danas "Sirijska observatorija za ljudska prava".

U saopštenju organizacije, čije je sjedište u Londonu, navodi se da je 27 džihadista poginulo, a da su ostali pripadali opozicionim grupacijama.

Grad Marea nalazi se u oblasti u kojoj su Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i SAD, navodno, željele da uspostave "bezbjedu zonu".

Tokom prošlog mjeseca saopšteno je da je "Islamska država" upotrijebila hemijsko naoružanje u napadu na Mareu.

Organizacija "LJekari bez granica" saopštila je da su 21. avgusta liječili četiri člana porodice koja je imala problema sa disanjem i imali su plikove nakon što je minobacačka granata pogodila njihovu kuću u Marei.

Lokalne pobunjeničke snage saopštile su da su granate ispaljene iz sela pod kontrolom "Islamske države".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sirija: U sukobima sa džihadistima poginulo 47 osoba

Izvor: Blic, 05.Sep.2015

U žestokim sukobima između sirijskih pobunjenika i džihadista iz “Islamske države” oko strateški veoma važnog grada Maree, poginulo je 47 osoba, saopštila je danas “Sirijska opservatorija za ljudska prava”...U saopštenju organizacije, čije je sedište u Londonu, navodi se da je 27 džihadista...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.