Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: U Alepu poginulo 150 ljudi

U sukobima sirijskih bezbjednosnih snaga i pobunjenika u Alepu i okolini tog grada poginulo je najmanje 150 ljudi, saopštila je Opservatorija za ljudska prava.

Kako se navodi, poginulo je 70 pripadnika provladinih snaga i više od 80 pobunjenika.

Sirijske bezbjednosne snage pokrenule su ofanzivu u Alepu, gdje se bore protiv više pobunjeničkih grupa, prenosi Reuters.

Ujedinjene nacije se zalažu za prekid vatre da bi se tom području dopremila hitna humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pomoć.

Predstavnik sirijske Opservatorije za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, Rami Abdulrahman je rekao da je moguće da je broj žrtava među vladinim snagama veći jer se 25 vojnika vode kao nestali.

Prema njegovim riječima, 66 pobunjenika je poginulo iz raznih grupa, kao i najmanje 20 iz Nusra Fronta.

Sirijska vojska je juče ( 17.februara )zauzela nekoliko sela sjeverno od Alepa, čime je uspjela da presječe put koji povezuje Alepo s turskom granicom.

Grad Alepo je najveći u Siriji, a podijeljen je od sredine 2012. godine tako da ga djelimično kontrolišu i vladine i opozicione snage.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.