Najmanje 50 mrtvih u „masakru“ u Siriji

Izvor: RTS, 02.Maj.2013, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 50 mrtvih u „masakru“ u Siriji

U selu Baida, snage lojalne Bašaru el Asadu ubile su najmanje 50, a možda i više od 100 civila, uključujući žene i decu, javlja Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Državne snage i milicije lojalne predsedniku Bašaru el Asadu počinile su „masakr" kada su upali u priobalno selo Baida i ubili najmanje 50 civila uključujući žene i decu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ova monitoring grupa javlja da se očekuje da broj mrtvih bude i veći od 100. Mnogi su ubijeni vatrenim oružjem i noževima, a neka tela su pronađena spaljena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Masakr u Siriji, desetine žrtava

Izvor: RTS, 02.Maj.2013

Najmanje 50 civila ubijeno u jednom priobalnom selu u Siriji, saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava. Među žrtvama i žene i deca, a strahuje se da bi broj poginulih mogao da bude i veći od 100...Državne snage i milicije lojalne predsedniku Bašaru el Asadu upali su u priobalno selo Baida...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.