Izvor: Piplmetar.rs, 21.Dec.2023, 16:31

Sirija: Sedam pripadnika režimskih snaga ubijeno u eksploziji mine

Betadanas 00:19

Foto: EPA-EFE/AHMED MARDNLI
Sedam pripadnika sirijskih režimskih snaga ubijeno je u sredu kada je njihov autobus naleteo na nagaznu minu koju je postavila Islamska država (IS) u pustinjskom području u srednjoj Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH).
„Sedam pripadnika režimskih snaga je ubijeno, a deset ih je ranjeno“, saopštio je OSDH, koji ima razgranatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << mrežu izvora širom Sirije.
Prema Opservatoriji, džihadisti ISIS-a postavili su minu koja je eksplodirala kada je prošao autobus sirijske vojske u blizini grada Palmire, u Badiji, velikoj pustinji koja se proteže od središnje pokrajine Homs na istočnoj granici s Irakom.
ISIS je nedavno intenzivirao napade u Siriji, posebno iz Badije gde su se njegovi borci povukli nakon gubitka velikog dela teritorija koje je kontrolisao u ovoj zemlji 2019.
Sukob u Siriji, koji je počeo 2011. represijom nad prodemokratskim demonstracijama, ostavio je više od pola miliona mrtvih i podelio zemlju, iako je režim povratio kontrolu nad velikim delom teritore uz pomoć Rusije i iranskih saveznika.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti









Najnovije
Svet



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.