Sirija: Poginulo deset civila u napadima SAD

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Poginulo deset civila u napadima SAD

U dva odvojena vazdušna napada snaga predvođenih SAD na položaje džihadista Islamske države u Siriji poginulo je deset civila.

Vašington, međutim, tvrdi da nema dokaza za to i da američke snage koriste sve mere predostrožnosti kako bi se izbegle eventualne civilne žrtve tokom napada na islamiste. "Nismo videli dokaze koji bi potvrdili navode o civilnim žrtvama. Uveravam vas da se pre svake akcije preduzimaju sve mere kako bi se osiguralo da civili ne stradaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je portparol američke centralne komande pukovnik Patrik Rajder.

"Izveštaje o civilnim žrtvama ili šteti na civilnim objektima shvatamo ozbiljno i vodimo istragu o tome", dodao je on. Prema navodima Opservatorije, sedam civila je poginulo u udaru na naftovod nedaleko od grada Kašama u petak dok su tri civila stradala u četvrtak uveče na severoistoku provincije Hasakah.

Agencija Rojters prenosi da iz bezbednosnih razloga nije u mogućnosti da proveri ove navode.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.