Sirija: Poginuli i ranjeni u ruskim zračnim udarima na Alep

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Poginuli i ranjeni u ruskim zračnim udarima na Alep

Najmanje 21 civil, među kojima i troje djece, ubijeno je u četvrtak u ruskim zračnim napadima po nekoliko kvartova sirijskog grada Alepa pod pobunjeničkom kontrolom, saopćila je promatračka grupa.

Sirijski opservatorij  za ljudska prava, grupa sa sjedištem u Londonu koja nadzire sirijski rat putem izvora s terena, saopćila je da je u napadima na šest kvartova u gradu također ranjen veliki broj ljudi i da će broj žrtava vjerovatno rasti.

Rusija je pokrenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zračne udare u Siriji u septembru prošle godine, navodeći da oni imaju za cilj borbu protiv "terorističkih grupa", ali su njihova meta također bili pripadnici takozvane "umjerene opozicije".

Mirovni pregovori o Siriji pod posredovanjem UN-a prekinuti su u srijedu na tri tjedna.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ruski zračni udari na Halep: Ubijeno 37 civila

Izvor: SandzakPress.net, 04.Feb.2016

Rusija, Šam – Ruska avijacija tvrdi da je bombardirala 875 ciljeva i da su meta bili teroristi, posebno u regiji grada Halepa. Najmanje 37 civila, među kojima i troje djece, ubijeno je u četvrtak u ruskim zračnim napadima po nekoliko kvartova sirijskog grada Halepa pod pobunjeničkom kontrolom,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.