Sirija: Poginula dva ruska vojnika

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Poginula dva ruska vojnika

Moskva -- Dva ruska vojnika poginula su u Siriji, u provinciji Dejr el Zor, u razmeni vatre sa teroristima Islamske države, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ruski vojnici bili su u pratnji konvoja ruskog Centra za pomirenje, kada su teroristi otvorili vatru.

"Kao rezultat granatiranja jedan vojnik je poginuo, a drugi je teško ranjen, ali iako je ubrzo prebačen u bolnicu, uprkos naporima lekara, preminuo je od zadobijenih rana", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Oba vojnika predložena su za nacionalno odlikovanje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva ruska vojnika poginula u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2017

Dva ruska vojnika poginula su danas u artiljerijskoj vatri Islamske države blizu Deir Ezora u Sirji, prenose ruske agencije današnje saopštenje ruskog Ministarstva odbrane...Oni su pogođeni dok su pratili konvoj vozila Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana, saopštilo je rusko Mminsitarstvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Poginula dva ruska vojnika kod Deir ez Zora

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:40

Dva ruska vojnika po ugovoru poginula su u provinciji Dejr el Zor u Siriji u razmeni vatre sa teroristima DAEŠ-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.. . Kako se navodi, ruski vojnici bili su u pratnji konvoja ruskog Centra za primirje, kada su teroristi otvorili vatru.. . „Kao rezultat...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.