Sirija: Opozicija uslovno pristala na primirje

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Opozicija uslovno pristala na primirje

Damask -- Glavna sirijska opoziciona grupa prihvatila je prekid vatre koji su objavile SAD i Rusija ukoliko budu ispunjeni humanitarni uslovi budu ispunjeni, javlja AFP.

Kako navode, pristali su da pozitivno odgovore na međunarodne napore da se dođe do sporazuma o miru.

Međutim, njihova „posvećenost je uslovljena“ prekidom opsada, oslobađanjem zatvorenika i prestankom bombardovanja civila i isporučivanjem humanitarne pomoći.

Dogovor o obustavi borbi u Siriji stupiće na snagu u ponoć 27. februara, objavila je Al Džazira pozivajući se na dokument o kome su se dogovorili SAD i Rusija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijska opozicija uslovno prihvata sporazum o Siriji

Izvor: Blic, 23.Feb.2016, 11:45

Glavna sirijska opoziciona grupa saopštila je da prihvata sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji, koji su objavile SAD i Rusija, ako budu ispunjeni "humanitarni uslovi"...Visoki komitet za pregovore, sa sedištem u Rijadu, naveo je u saopštenju da je "dogovoreno da pozitivno odgovore na međunarodne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.