Sirija: Najmanje šest civila stradalo u raketnom napadu

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Najmanje šest civila stradalo u raketnom napadu

Najmanje šest civila stradalo je i osam je povređeno u raketnom napadu u Alepu, na severu Sirije provinciji pod kontrolom snaga predsednika Bašara el Asada.

"U raketnom napadu terorista pogođene su dve četvrti Alepa", dodala je agencija koja teroristima naziva pripadnike raznih džihadističkih grupa, kao i pobunjenike.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je vest o napadu dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su džihadisti jutros ispalili rakete na istok Alepa.

Džihadisti grupe Hajat Tahrir al Šam, bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide, prisutni su na zapadu provincije Alep, koja se graniči sa provincijom Idlib, koja je poslednje uporište te grupe.

Snage sirijske Vlade i Rusije od kraja aprila su pojačale bombardovanje juga Idliba, uprkos septembarskom dogovoru Turske i Rusije o stvaranju "tampon zone" u Idlibu.

Više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.