Sirija: Jedan turski vojnik poginuo, pet ranjeno

Izvor: B92, 27.Okt.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Jedan turski vojnik poginuo, pet ranjeno

Jedan turski vojnik je poginuo, a pet je ranjeno u sirijskom regionu Ras Al Ain nakon raketnog i minobacačkog napada kurdskih milicija.

Informaciju je saopštilo tursko ministarstvo odbrane.

Turska vojska je uzvratila na taj napad, dodaje se u saopštenju, javio je Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da će Turska proterati kurdske milicije sa severoistoka Sirije ako Rusija ne ispuni svoje obaveze na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazuma koji je pomogao da se okonča turska ofanziva u regionu.

Prema sporazumu koji su sklopili Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin, ruska vojna policija i sirijske pogranične snage treba da proteraju borce kurdskih milicija iz prostora od 30 kilometara od granice u periodu od šest dana koji će isteći u utorak.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.