Sirija, Islamska država i logori: Članovi porodice navodnih članova militantne grupe godinama zaglavljeni u limbu

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 17:41

Sirija, Islamska država i logori: Članovi porodice navodnih članova militantne grupe godinama zaglavljeni u limbu

Nakon poraza Islamske države 2019, desetine hiljada ljudi, među kojima mnogo žena i dece, privedeni su kada je teritorija pod kontrolom ID u Siriji preuzeta nazad.

Nakon poraza Islamske države (ID) 2019. godine, desetine hiljada ljudi, među kojima je bilo mnogo žena i dece, privedeni su kada je teritorija pod kontrolom ID u Siriji preuzeta nazad. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mnogi su strani državljani. Jedan od njih je "Asim", 19-godišnjak iz Tunisa, koji je imao samo 10 godina kada je otputovao u Siriju sa bratom, koji se pridružio Islamskoj državi.

Novinarska persijskog BBC servisa Nafiseh Konavard dobila je redak pristup i priliku da poseti kampove i pritvorne centre u severnoj Siriji.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.