Sirija: Evakuacija stanovništva u zamenu za zatvorenike

Izvor: B92, 18.Jul.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Evakuacija stanovništva u zamenu za zatvorenike

Damask -- Autobusi i ambulantna vozila ušli u šiitska sela Al-Hua i Krefraja, koja su pod opsadom pobunjenika na severozapadu Sirije, u okviru sporazuma o evakuaciji.

Na osnovu tog sporazuma, trebalo bi da, kao recipročna mera, budu oslobođeni zatvorenici državnih zatvora.

Pobunjenici i pregovarači koje podržava Iran postigli su taj sporazum, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Istovremeno, sirijske spasilačke grupe i nevladina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava navode da su juče propali pregovori o ustupanju najvećeg opozicionog uporišta na jugozapadu Sirije vladi.

Nakon što su pregovori propali, počeli su intenzivni vazdušni napadi na gusto naseljen grad na jugozapadu zemlje, u kojem je ubijeno više od desetak ljudi, a ranjeno više od stotinu, prenosi AP.

Sirijska opservatorija, sa sedištem u Londonu, navodi da su jaki vazdušni udari, koji su izvedeni protekle noći, nastavljeni i danas, pri čemu je najmanje 350 raketa ispaljeno na grad Navu i okolinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.