Sirija: Dve eksplozije u Raki, stradalo 10 ljudi

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Dve eksplozije u Raki, stradalo 10 ljudi

Najmanje 10 osoba poginulo je u eksploziji u sirijskom gradu Raka, kada je bombaš samoubica naleteo vozilom na kontrolni punkt snaga koje podržavaju SAD.

Ovo je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava.

To je jedna od dve eksplozije koje su juče na dve različite lokacije odjeknule u gradu na severu Sirije, koji je nekada bio de fakto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonica takozvane Islamske države.

Prema navodima Opservatorije, čije je sedište u Londonu, u napadu na trg Naim ubijeno je pet boraca i pet civila.

Uoči tog napada, odjeknula je još jedna eksplozija, koju je izazvala bomba pored puta u centru grada, dodaje Opservatorija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najmanje dve osobe poginule u četiri eksplozije u Kabulu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019

Najmanje dve osobe poginule su danas i 27 je ranjeno u četiri eksplozije u Kabulu, izjavili su zvaničnici Avganistana...Među ranjenima su i dva avganistanska novinara, saopštila je lokalna nevladina organizacija...Prva bomba je pogodila autobus sa studentima u stambenoj oblasti u zapadnom delu Kabula,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.