Sinove opsednute pucačkim igricama odveo u pravi rat, u Siriju! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinove opsednute pucačkim igricama odveo u pravi rat, u Siriju! (FOTO) (VIDEO)

Ratni izveštač iz Švedske, Karl Magnus Helgegrin odlučio je da sinove Lea (11) i Franka (10) odvede u rat kada su ga pitali da im kupi novu igricu koja sadrži elemente nasilja – Call of Duty

Novinar iz Švedske Karl Magnus Helgegrin odveo je svoja dva maloletna sina, koji obožavaju ratne igrice, u Izrael i Siriju da bi ih naučio šta zapravo znači rat.

Helgegrin je rekao da je odlučio da Lea (11) i Franka (10) odvede u rat kada su ga pitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da im kupi novu igricu koja sadrži elemente nasilja – Call of Duty.

Tata novinar, koji je inače ratni izveštač, sinovima je predložio da krenu sa njim u Izrael i okupirane delove Sirije obećavši im ako pristanu, da će im kupiti koju god igricu požele.

Kada je majka dečaka, i supruga švedskog novinara, čula za ideju nije bila oduševljena, ali je na kraju odlučila da krene sa njima.

Printskrin: youtube.com/PatrynWorldLatestNew

Stigli su u Izrael u jeku sukoba, a dečaci su tokom ratnog obilaska posetili izraelske porodice i izbeglički kamp.

- Moja ideja je bila da im pokažem sve negativne uticaje rata, jer ljudi pogođeni ratom su nečiji roditelji, braća i sestre – kazao je Helgegrin.

Printskrin: youtube.com/PatrynWorldLatestNew

Lekari iz kampa pokazali su dečacima trojicu njihovih vršnjaka koji su nakon ratnih sukoba osuđeni na invalidska kolica.

- Za njih više nema fudbala. To se ne viđa na igricama, a oružje je upereno i u decu vašeg uzrasta – rekao je Helgegrin svojim sinovima.

Po povratku u Švedsku otac dečaka našao se na udaru mnogobrojnih kritika, a on je odgovorio da su to njegova deca i da radi ono što smatra da je najbolje za njih.

Njegovi sinovi nakon posete Siriji i Izraelu više ne žele novu ratnu igricu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / izvor: Dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.