Šestoro mrtvih u sukobima u Libanu

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro mrtvih u sukobima u Libanu

Bejrut -- U sukobima povezanim sa konfliktom u Siriji, koji traje više od 20 meseci, u susednom Libanu poginulo je šest osoba, a najmanje 40 povređeno.

Sukobi između sunitskih muslimana i alavita, kojima pripada i sirijski predsednik Bašar al-Asad, dogodili su se u trenutku kada se međunarodna zajednica sve više brine da će u borbe u Siriji biti uvučene i susedne zemlje.

Suniti, stanovnici kvarta Bab al-Tebaneh razmenili su vatru sa alavitima iz susednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << distrikta Džabal Mohsen, a na obe strane poginule su po tri osobe.

Poslednje žrtve u Tripoliju, na severu Libana, povećale su broj poginulih u sukobima u tom gradu na 19, među kojima je i dvoje dece, preneo je AFP.

Dugotrajne napetosti u Tripoliju pretvorile su se u sukobe kada su 22 sunita, koji su prešli u Siriju da bi se priključili oružanoj pobuni protiv Asadove vlasti, upala u zasedu koju je postavila vojska 30. novembra.

Damask je kasnije pristao da tela ubijenih vrati u zemlju na zahtev libanskog Ministarstva spoljnih poslova. Tela trojice ubijenih boraca preuzeta su danas na graničnom prelazu Arida.

Sirijske vlasti tvrde da su neki borci iz grupe preživeli zasedu i da se nalaze na saslušanju.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Libija,   Tripoli

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Libanu šestoro mrtvih u sukobima

Izvor: Akter, 09.Dec.2012

U sukobima povezanim sa konfliktom u Siriji, koji traje više od 20 meseci, u susednom Libanu poginulo je šest osoba, a najmanje 40 povređeno

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.