Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Mar.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef sirijske delegacije: Nema napretka u pregovorima

Šef delegacije sirijske vlade na pregovorima u Ženevi Bašar el Džafari izjavio je danas da do sada nikakav napredak nije postignut u ovoj rundi mirovnih pregovora.

Sirijski zvaničnik navodi da je nedelju i po dana "proćerdano" u čekanju odgovora druge strane o dokumentu o "osnovnim principima" za pregovore, koji je njegov tim prošle nedelje predao specijalnom izaslaniku UN za Siriju.

Prema njegovim rečima, dokument naglašava da je borba protiv terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Siriji prioritet.

"Nismo dobili nikakav odgovor suprotne strane o našim zahtevima", rekao je Džafari nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom UN Stafanom de Misturom.

Džafari je ocenio da predstavnici sirijske opozicije odugovlače i da se ne angažuju ozbiljno u pregovorima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sa Sirijske strane bez postignutog dogovora u mirovnim sporazumima

Izvor: Blic, 21.Mar.2016

Šef delegacije sirijske vlade na pregovorima u Ženevi Bašar el Džafari izjavio je danas da do sada nikakav napredak nije postignut u ovoj rundi mirovnih pregovora...Sirijski zvaničnik navodi da je nedelju i po dana "proćerdano" u čekanju odgovora druge strane o dokumentu o "osnovnim principima"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.