Saudijski ministar spoljnih poslova sa Asadom u Damasku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 16:36

Saudijski ministar spoljnih poslova sa Asadom u Damasku

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije princ Fejsal bin Farhan sastao se danas u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom, javili su sirijski državni mediji.

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije je u saopštenju navelo da poseta princa Fejsala dolazi zbog želje i zainteresovanosti Rijada da se postigne političko rešenje za sirijsku krizu.

To rešenje, kako se dodaje, trebalo bi da otkloni sve posledice sirijske krize i sačuva jedinstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednost, stabilnost i arapski identitet Sirije i vrati je u arapsko okruženje, "na dobrobrobit bratskog sirijskog naroda", prenosi Al Arabija.

Poseta je usledila nekoliko dana pošto je sirijski ministar spoljnih poslova Fejsal Mekdad posetio Saudijsku Arabiju, što je bilo prvo takvo putovanje od izbijanja građanskog rata u Siriji 2011. godine.

Nakon toga, ministri spoljnih poslova zemalja Saveta za saradnju u Zalivu, Egipta, Jordana i Iraka održali su samit u Džedi kako bi razgovarali o mogućem povratku Sirije u arapsko okrilje.

Saudijska Arabija i Sirija su se saglasile da obnove diplomatske odnose, a Rojters je preneo ranije ovog meseca da će Bin Farhan otputovati u Damask kako bi pozvao Asada na samit Arapske lige u Rijadu 19. maja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.