Saudijska Arabija pogubila stotu osobu ove godine

Izvor: Press, 15.Jun.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija pogubila stotu osobu ove godine

Rijad (AFP)- Saudijska Arabija obezglavila je u ponedeljak sirijskog dilera droge i ubicu, Ismaela al Tauma, čime je broj pogubljenih ljudi ove godine dostigao brojku od 100. U poređenju sa prošlom godinom i tadašnjih ukupno 87 smaknuća, broj je naglo porastao u 2015. godini, ali je još uvek ispod rekordnih 192 iz 1995. godine.
FOTO: AFP Photo/Fayez Nureldine
Sirijac Ismael al Taum prokrijumčario >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je “veliku količinu amfetamin pilula koje su zabranjene u monarhiji”- pisalo je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije. On je pogubljen u severnom region Jauf.
Amnesti Internešnl (Amnesty International), izjavio je da primena smrtne kazne za sve zločine osim onih “najtežih krivičnih dela” krši međunarodno pravo. Sudske presude U Saudijskoj Arabiji, po Amnesti Internešnlu, su daleko od globalnih normi pravičnosti. Prema Šerijatu, trgovina drogom, silovanje, ubistvo, oružana pljačka i otpadništvo su kažnjivi smrću. 
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.