Saudijska Arabija: Otkrivena militantna grupa Al Kaide

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Otkrivena militantna grupa Al Kaide

Vlasti u Saudijskoj Arabiji objavile su danas da su otkrile militantnu grupu Al Kaide povezanu s "ekstremističkim grupacijama" u Siriji i Jemenu koja je kovala zaveru da izvrši napade na zvaničnike i vladine i strane ciljeve.

Grupa je imala 62 člana, uključujući 59 saudijskih ekstremista i po jednog Jemenaca, Pakistanaca i Palestinaca, naveo je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Mansur al-Turki u izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je prenela televizija.

Turki je rekao da je ta ćelija imala veze sa ultratvrdokornom Islamskom državom Iraka i Levanta (ISIL), koja je moćna islamistička snaga u sirsijskom ratu i antivladina grupacija duž granice sa nemirnim Irakom.

On je naveo da su članovi te ćelije još uvek na slobodi, preneo je Rojters.

Istraga objava u društvenim medijima rezultirala je time da su "bezbednosne snage nakon višemesečnog mukotrpnog rada utvrdile sumnjive aktivnosti terorističke organizacije preko koje su grupacije Al Kaide u Jemenu komunicirale sa svojim partnerskim grupacijama u Siriji u koordinaciji sa ljudima koji su se našli u zabludi kod kuće u različitim provincijama u Kraljevstvu", rekao je Al-Turki.

Vlasti su pronašle laboratoriju za pravljenje eksploziva i zaplenile finansijska sredstva namenjena za ovu militantnu ćeliju u visini blizu milion saudijski rijala (266.600 dolara).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudi Arabija: Otkrivena militantna grupa Al Kaide

Izvor: Akter, 06.Maj.2014

Vlasti u Saudijskoj Arabiji objavile su danas da su otkrile militantnu grupu Al Kaide povezanu s "ekstremističkim grupacijama" u Siriji i Jemenu

Nastavak na Akter...

Otkrivena militantna grupa Al Kaide

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2014

Vlasti u Saudijskoj Arabiji objavile su danas da su otkrile militantnu grupu Al Kaide povezanu s ekstremističkim grupacijama u Siriji i Jemenu koja je kovala zaveru da izvrši napade na zvaničnike i vladine i strane ciljeve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.