Sarajevo: Uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za terorizam

Izvor: Press, 22.Dec.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za terorizam

Policija i tajne službe u BiH uhapsile su danas na području Sarajeva petnaest osoba osumnjičenih za terorističke aktivnosti i povezanost s radikalnim islamističkim skupinama, objavilo je tužilaštvo.
             Uhapšeni su održavali kontakt s radikalnim grupama, posebno sa strukturama Islamske države (IS) i osobama na ratištima u Siriji i Iraku. 
Policajci su pretražili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dva mesta verskog okupljanja i više stambenih objekata koje koriste privedeni. 
Akcija je sprovedena na području sarajevskog naselja Rajlovac gde su pre dva meseca u terorističkom napadu ubijena dvojica pripadnika oružanih snaga BiH.
Tužitelji kažu da su pronađeni dokazi o povezanosti s IS-om uhapšenih koji se terete za kaznena dela podsticanja na terorističke aktivnosti i vrbovanje radi terorističkih aktivnosti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo, uhapšeno 11 osoba osumnjičenih za terorizam

Izvor: RTS, 22.Dec.2015

U okviru policijske akcije "Rez" u Sarajevu uhapšeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s krivičnim delom terorizma i finansiranja terorizma, pripremanja krivičnog dela, podstrekavanja i navođenja osoba na odlazak na strana ratišta, rekla je Marina Zović iz Federalne uprave policije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.