Izvor: Blic, 26.Dec.2017, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Uhapšen muškarac, planirao da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIL

Amir Haskić uhapšen je večeras kod Sarajeva zbog sumnje da je planirao odlazak u Siriju, gde bi se priključio teroristima tzv. Islamske države.

Pripadnici SIPA trenutno pretresaju objekte koje je koristio uhapšeni Haskić. Prema informacijama Žurnala, on je poslednja dva meseca pokušavao pronaći osobe koje će ga prebaciti na teritoriju Sirije, gde bi se priključio terorističkim organizacijama. Ipak, njegove namere razotkrili su službenici SIPA  koji su o svemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvestili Tužilaštvo BiH, piše Žurnal.

U junu ove godine je, podsećamo, na teritoriju Sirije pokušao otići Enes Mešić, koji je već ranije osuđen zbog ratovanja pod zastavama terorističkih organizacija.

Tokom prethodnih godina, najmanje 160 vojno sposobnih državljana BiH bilo je na teritoriji Sirije i  Iraka, gde su se borili pod zastavama ISIL i terorističke grupe Al Nusra. Najmanje njih 50 je poginulo pre zvaničnog sloma ISIL.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NJEGOVE NAMERE RAZOTKRIVENE NA VREME Sarajlija planirao da se pridruži ISIS

Izvor: Blic, 27.Dec.2017, 09:47

Na području sarajevske opštine Novi Grad uhapšen je muškarac koji je pod istragom zbog nezakonitog pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama u Siriji i Iraku, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH...Tužilaštvo BiH i bezbednosne agencije došli su do dokaza da je osumnjičeni,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.