Sarajevo: Četiri godine zatvora zbog ratovanja za Islamsku državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Četiri godine zatvora zbog ratovanja za Islamsku državu

U BiH je danas na četiri godine zatvora osuđen Ibro Ćufurović zbog ratovanja na strani terorističke Islamske države u Siriji. Ćufurović je prošle godine deportovan iz Sirije u BiH posle čega je odbijao saradnju s Tužilaštvom.

Nedugo potom optužen je za terorizam, a na Sudu BiH je negirao krivicu, prenosi sarajevski portal Kliks. Početkom decembra, ipak, priznaje krivicu. Ćufurovićev advokat je prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tužilaštvu ponudio da od godinu i po do tri godine zatvora. Tužilaštvo je odbilo sporazum i nije dostavilo svoju ponudu.

Prošle sedmice je iz Sirije deportovana i porodica Ćufurovića. Oni se nalaze u azilantskom centru Delijaš. Pretpostavlja se da je Ćufurović odlučio da prizna krivicu da bi supruga bila izručena BiH.

Po dolasku u BiH odmah je tražio da njegova porodica bude izručena, što je bio njegov uslov za saradnju s Tužilaštvom BiH. Ćufurović je rođen 1995. u mestu Donja Slapnica kod Velike Kladuše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.