Šamanov: Ne može se isključiti činjenica da se SAD spremaju za novi napad na Siriju

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamanov: Ne može se isključiti činjenica da se SAD spremaju za novi napad na Siriju

Ne može se isključiti činjenica da se SAD spremaju za novi napad na Siriju, povećavajući svoje snage na Mediteranu, a Rusija ne treba da se opušta, rekao je šef Komiteta Državne dume za odbranu Vladimir Šamanov.

Kako se navodi, udarna grupa američke mornarice, koju je predvodi nuklearni nosač aviona "Hari Truman", ušla je u nedelju u istočni region Mediterana kako bo ponovo učestvovala u operaciji protiv terorista u Siriji i Iraku.

"Kao vojnik, mogu vam reći - to se ne može isključiti", rekao je Šamanov za RIA Novosti, odgovorajući na pitanje da li se Sjedinjene Države pripremaju za novi napad na Siriju.

Političar je naglasio da u tome ne vidi ništa dobro, dok se Rusija "ne bi trebala opustiti, te da ima svoju, iako malu grupu u Siriji".

"Niko im ne može zabraniti da to učine i Rusija ne može da utiče na to, ali istovremeno pokazivanje mišića u ovom regionu samo će dovesti do eskalacije situacije. Generalno, sve ove kontradiktorne akcije, kako na Korejskom poluostrvu, tako i u iračkim i sirijskim regijama, nastavljaju da ostavljaju pitanja za sobom - zašto se to sve radi. S jedne strane, sede sa Korejancima za pregovaračkim stolom, a na nekom drugom mestu pokazuju mišiće", dodao je Šamanov.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PRETI NOVO BOMBARDOVANjE? Američki nosač aviona ponovo blizu Sirije

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2018

Kako bi se osigurala podrška vazdušnih udara udarna grupa nosača aviona sa „Harijem Trumanom“ na čelu vratile su se u istočno područje Sredozemnog mora, sopšteno je iz američke ratne mornarice AMERIČKA grupa brodova, nosača aviona na čelu sa „Harijem Trumanom“,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.